EN

EN

شیرین ۱۲۰ سال زندگی کن

بیمه انسولین های قلمی

روند پیگیری مشکلات انسولین های قلمی

پیگیری مشکلات ثبت‌نام انسولین قلمی: بررسی چالش‌ها، ارائه پیشنهادات جایگزین برای مراجعه حضوری و درخواست شفافیت از وزارت بهداشت توسط انجمن دیابت گابریک. راهنمایی و اطلاع‌رسانی برای دسترسی بهتر به انسولین و خدمات بیمه‌ای

فراخوان ثبت افراد دیابتی مصرف کننده انسولین قلمی

  • در روزهای اخیر خبر ثبت نام برای دریافت انسولین قلمی را دریافت نموده و عده ای هم به لیست مراکز ثبت نام مراجعه نموده و ثبت نام کرده اند و عده ای دیگر به دلایل مختلف موفق به ثبت نام نشده اند.
    پس از انتشار اخبار مربوط به این موضوع و با توجه به اینکه در مورد این طرح، به انجمن‌های دیابت گابریک و ایران اطلاع رسانی‌ انجام نشده است، در این راستا نامه ای را خدمت وزیر محترم بهداشت ارسال نموده‌ایم و ضمن پیشنهاد راه های ساده تر و جایگزین مراجعه حضوری، درخواست ارائه جزئیات در مورد این طرح را داشته ایم.
فراخوان ثبت افراد دیابتی مصرف کننده انسولین قلمی
نامه به مسئولین زیربط

بیمه انسولین قلمی

  • در ابتدای سال ۱۳۹۸ و پس از دریافت گزارش هایی از اعضای گابریک مبنی بر بروز مشکل در تائید نسخ انسولین های قلمی (آنالوگ) در داروخانه های متعدد در سطح کشور، انجمن برای بررسی علت این مشکل اقدام به جمع آوری اطلاعات دقیق از اعضا و پرس و جو از پزشکان و داروخانه ها نمود. با بررسی بیشتر این موضوع دریافتیم که افراد دیابتی هنگام دریافت انسولین در داروخانه ها عمدتا با دو پاسخ مواجه می شوند؛ یا اینکه سامانه اینترنتی تائید نسخ، تعداد کمتری را به نسبت گذشته و همچنین نسخه پزشک تائید می نماید؛ و یا اینکه فرد پیش از دریافت داروی خود لازم است مجددا جهت تشکیل پرونده و وزن گیری به دفاتر بیمه مراجعه نماید تا امکان تائید نسخه انسولین برای وی فراهم شود. ظاهرا در یک بازه زمانی، افراد دیابتی می بایست جهت تائید آنچه پزشک برایشان نسخه کرده است، به دفاتر بیمه مراجعه می نمودند تا دوز انسولین مورد نیازشان بر حسب وزن توسط کارشناس بیمه مجددا تائید می شد و به همان میزان، در سامانه تائید نسخ درج می گردید.
جوابیه سازمان بیمه سلامت ایران
جوابیه سازمان بیمه سلامت ایران

بیمه انسولین قلمی

  • از آنجایی که بسیاری از اعضای انجمن و بویژه مددجویان گابریک، دارای دفترچه های بیمه سلامت و بیمه تامین اجتماعی بوده و بیشترین گزارشات از اختلال در تائید نسخ این دو بیمه حکایت داشتند، گابریک در ابتدا ضمن نامه نگاری با این دو سازمان بیمه گر، خواستار اطلاع از ساز و کار جدید این سازمان در تائید نسخ انسولین شد. دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران با تاکید بر عدم ایجاد تغییر در روند تائید نسخ انسولین، بر لزوم تشکیل پرونده مطابق سابق تاکید نمود.

  • سازمان تامین اجتماعی اما ضمن تائید ضمنی تغییر رویکرد این سازمان در تائید نسخ انسولین، خواستار مراجعه افراد مبتلا به دیابت جهت تشکیل پرونده و اختصاص سهمیه دارو  بر اساس دستورالعمل های علمی شده که با وجود پیگیری های بیشتر، گابریک تا این لحظه موفق به کسب اطلاعات بیشتر در مورد دستورالعمل های مورد نظر این سازمان نشده است.

جوابیه سازمان تامین اجتماعی
جوابیه سازمان تامین اجتماعی
برگرفته از وبسایت تامین اجتماعی
برگرفته از وبسایت تامین اجتماعی
  • با توجه به متن فوق که در وبسایت تامین اجتماعی درج گردیده است، کلیه عزیزان مبتلا به دیابت در صورتی که نیازمند انسولین بیشتر از سقف تعیین شده برای خود هستند، می بایست جهت تشکیل پرونده دارویی با کدهای جدید و مطابق با دستورالعمل ابلاغی تامین اجتماعی، به دفاتر مربوطه این سازمان مراجعه کنند.
  • با این حال و با توجه به ادامه مشکل اعضا در دریافت انسولین و بروز تردید پیرامون روند اجرای قانون توسط داروخانه ها، گابریک در تاریخ ۲۴ تیرماه ۱۳۹۸ در مکاتبه با سازمان تامین اجتماعی، خواستار آن شد تا ساز و کاری از سوی این سازمان فراهم گردد تا افراد دیابتی بتوانند سهمیه تعیین شده برای خود در سامانه اینترنتی تائید نسخ را مشاهده نمایند تا ابهامات ایجاد شده تا حدودی برطرف گردد و تا زمان شفاف سازی ساز و کار جدید تامین اجتماعی در تعیین سهمیه انسولین، نگرانی جامعه دیابتی تا حدودی برطرف گردد.
درخواست گابریک از سازمان تامین اجتماعی
درخواست گابریک از سازمان تامین اجتماعی
  • با گذشت چند ماه از موضوع تائیدیه ها و مشکلات دریافت انسولین توسط افراد مبتلا به دیابت، گزارشات جدیدی مبنی بر عدم توزیع انسولین به میزان کافی در برخی از داروخانه ها دریافت گردید. سازمان غذا و دارو با انتشار خبری در وبگاه ایفدانا در تاریخ ۱۷ آذر ماه ۹۸ اعلام کرد “به‌منظور توزیع مناسب و سهولت دسترسی بیماران به انسولین موردنیاز خود، این دارو با توجه به شرایط استان‌ها، بار بیماری‌ها، جمعیت و تعداد بیماران دیابتی با هماهنگی مناسب سازمان‌های بیمه‌گر که اطلاعات و جامعه آماری کاملی از بیماران دارند، توزیع می‌شود. مشاهده خبر 

  • با اعلام سیاست جدید این سازمان مبنی بر توزیع انسولین های قلمی در داروخانه های منتخب و نیز تلاش برای نظارت بیشتر بر نحوه توزیع و عرضه این داروها، گابریک طی نامه ای در تاریخ ۲۸ آذر ماه ۹۸ از سازمان غذا و دارو درخواست کرد تا برای راهنمایی بهتر و تسهیل دسترسی جامعه دیابتی به انسولین های قلمی، فهرست داروخانه های منتخب که انسولین های قلمی در آنها توزیع می شود را در اختیار گابریک قرار داده و نیز در صورت امکان، افزایش تعداد داروخانه های منتخب را در سطح کشور مدنظر قرار دهند.

نامه گابریک به سازمان غذا و دارو
  • در پی گزارشات اعضا از ادامه چالش های دریافت انسولین قلمی، کمیته ای با حضور پزشکان و متخصصین، مدیران شرکت های دارویی (انسولین های قلمی) و همینطور نمایندگان انجمن های دیابت گابریک و ایران در اواسط بهمن ماه تشکیل شد تا موضوع با جدیت بیشتری پیگیری شود. خوشبختانه با پیگیری های انجام شده، جلسه ای با حضور رئیس هیئت مدیره گابریک و نیز مدیرکل امور داروی سازمان غذا و دارو برگزار گردید تا کلیه مشکلات اعضا در تهیه انسولین های قلمی به اطلاع مسئولین این سازمان برسد.
  • متاسفانه با شیوع کرونا از اوایل اسفندماه ۹۸، مجددا شاهد مشکلات برخی از اعضا در تهیه انسولین های قلمی در شهرهای گوناگون بودیم که با توجه به خطر کرونا برای جامعه مبتلا به دیابت، کمیته مذکور تصمیم گرفت تا طی مکاتبه ای با وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ضمن تاکید بر اهمیت پیشگیری از شیوع کرونا بویژه در افراد مبتلا به دیابت، درخواست تسهیل شرایط برای کاهش رفت و آمد اعضا در سطح و جستجو برای انسولین های قلمی را مطرح نماید.
نامه گابریک و انجمن دیابت ایران به وزیر محترم بهداشت
نامه به وزیر محترم بهداشت
  • همانطور که در جریان هستید، تیم مدافعه گری گابریک از ابتدای بروز مشکلاتی که در تهیه انسولین های قلمی وجود داشت، با جدیت پیگیر رفع چالش ها برای دسترسی عزیزان دیابتی به انسولین بود.

  • این پیگیری ها با تشکیل کمیته ای ویژه شامل اساتید غدد، انجمن های دیابت گابریک و ایران، همچنین نمایندگان شرکت های وارد کننده انسولین در اواخر سال گذشته، قوت بیشتری گرفت.

  • جدیدترین چالشی که در دستورکار این کمیته قرار دارد، موضوع دریافت تائیدیه دو ماهه برای دریافت انسولین (با هدف محدود كردن مراجعه به پزشك جهت دريافت نسخه و خريد از داروخانه) و فروش انسولین مطابق با سقف تعيين شده به بيماران می باشد.

  • با توجه به جدیت این مسئله و چالش هایی که از سمت اعضا به گابریک منتقل گردید، تیم مدافعه گری موفق شد تا طی نامه نگاری های متعدد، درخواست جامعه دیابتی را برای تسهیل شرایط دریافت انسولین، به نهاد ریاست جمهوری منتقل نماید.‌

درخواست جامعه دیابتی را برای تسهیل شرایط دریافت انسولین
درخواست تسهیل شرایط دریافت انسولین
  • متاسفانه با وجود پیگیری های انجام شده، همچنان شاهد مشکلات گروهی از عزیزان دیابتی، بویژه خانواده هایی که شرایط نامساعدی دارند، برای تهیه انسولین قلمی هستیم.

  • با توجه به اهمیت انسولین درمانی در مدیریت مناسب قندخون و پیشگیری از عوارض دیابت، چالش های مذکور نگرانی های جدی را برای اعضای مبتلا به دیابت و همچنین خانواده ها ایجاد نموده است. در همین راستا، کمیته مدافعه گری موفق شد تا با ارسال نامه ای به وزیر محترم کشور، این مشکلات را بازگو نماید.

نامه به وزیر محترم کشور
  • همچنین با توجه به اعلام مشکلاتی در زمینه تخصیص ارز، جهت ورود و توزیع انسولین های قلمی (آنالوگ) این کمیته در نامه ای به رییس کل محترم بانک مرکزی ج.ا.ا خواستار مساعدت این نهاد در تامین ارز و در نظر گرفتن اولویت بالاتری برای ورود انسولین قلمی شد.

نامه به رییس کل بانک مرکزی
نامه به رییس کل محترم بانک مرکزی

برنامه زنده به خانه برمیگردیم – ۱۳ خرداد ۱۳۹۹

  • نگرانی های عزیزان مبتلا به دیابت و خانواده های بیشماری که نگران تامین انسولین های قلمی هستند، کمیته مدافعه گری گابریک را بر آن داشت تا چالش های پیش آمده و عواقب تلخ آن برای جامعه دیابتی را اینبار با صدایی رساتر بازگو نماید.
  • جناب آقای دکتر سعید کلباسی در برنامه زنده تلویزیونی به خانه برمیگردیم که در روز سه شنبه ۱۳ ام خرداد ماه از شبکه پنج سیما پخش شد، به تشریح این چالش ها و ضرورت توجه ویژه به آن پرداختند.

با پیگیری های انجام شده، بویژه مکاتبات کمیته مدافعه گری با نهادهای اجرایی و نظارتی برای رفع چالش های افراد مبتلا به دیابت، نهاد محترم ریاست جمهوری در نامه ای به وزیر محترم بهداشت، دستور پیگیری درخواست بابت تامین ارز انسولین های آنالوگ وارداتی را مطرح نمودند.

نامه به مسئولین زیربط

همچنین با ادامه چالش های مربوط به تهیه انسولین های قلمی، درخواست های کمیته مدافعه گری با معاون اول محترم رئیس جمهور (آقای جهانگیری) مطرح گردید و ایشان طی نامه زیر، خواستار پیگیری و اقدامات لازم از بانک مرکزی و وزارت محترم بهداشت گردیدند.

 
پیگیری و اقدامات لازم از بانک مرکزی و وزارت محترم بهداشت
نامه به مسئولین زیربط

موضوع دیگری که طی هفته های اخیر باعث سردرگمی افراد تحت درمان با انسولین گردیده، پیشنهاد خرید انسولین “جایگزین” تحت عناوین مختلف و توسط داروخانه ها بوده که با توجه به خطرات امر و تضاد آن با دستورالعمل های پزشکی و درمانی، موضوع طی نامه ای به سازمان های بیمه گر اعلام گردید و درخواست شد تا فروش انسولین بصورت جایگزین محدود شده و ارائه قلم های انسولین، بصورت استاندارد و مطابق با کدهای دارویی تجویز شده توسط پزشک انجام گردد. سازمان محترم بیمه سلامت طی نامه ای، ایجاد تغییرات لازم در دستورالعمل های این سازمان را به شرح زیر به گابریک اعلام نمودند.

نامه به مسئولین زیربط

همزمان با ادامه پیگیری ها و عدم بهبود شرایط انسولین و همچنین نوار تست قند خون، که بسیاری از اعضای انجمن را با مشکل مواجه کرده است، کمیته مدافعه گری گابریک در راستای حمایت از حقوق مبتلایان به دیابت، پس از انجام نامه نگاری های متعدد و ارتباط با سازمان های ذیربط، در اقدامی جدید با تدوین نامه ای با امضای ۱۲۰ پزشک فوق تخصص غدد به ریاست محترم جمهوری مراتب را به اطلاع ایشان رساند.

 
نامه 120 پزشک
نامه ۱۲۰ پزشک به رئیس محترم جمهور

پس از وصول نامه پزشکان فوق تخصص غدد به ریاست محترم جمهوری، ایشان با صدور دستوری آنی، خواستار بررسی و اقدام فوری نهادهای مربوطه، جهت بهبود دسترسی افراد مبتلا به دیابت به انسولین و نوارتست قندخون شدند.

دستور رئیس جمهور
دستور رئیس جمهور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *